Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

 

Wednesday, January 21, 2015

7 Ways To Earn Money Without Having An Actual Job

7 Ways To Earn Money Without Having An Actual Job


7 Ways To Earn Money Without Having An Actual Job

Posted: 20 Jan 2015 06:35 AM PST

Did you know you can actually earn money without even having to have a job? We have listed them all here! Check this out!

 1. Online Seller
 2. Survey Filler
 3. Social Media Champion
 4. Mystery Shopper
 5. Marathon Runner
 6. Freelancer
 7. MOBA or MMORPG Champion

Read more at : 7 Ways To Earn Money Without Having An Actual Job

Enjoy 50% more Internet on your phone!

Posted: 20 Jan 2015 06:20 AM PST

[NEW YEAR PROMO] Don’t miss out on these weekly giveaways plus a chance to win the Grand Prize of a trip to the Facebook Campus in California! Details here.

Promo period: 1st December 2014 – 31st January 2015

Read more at : Enjoy 50% more Internet on your phone!

25 Ways To Spot A Malaysian Driver Anywhere In The World

Posted: 20 Jan 2015 06:05 AM PST

Malaysian drivers are a unique breed behind the wheel. Here are some tell-tale sales the guy next to you on the road might’ve spent a good chunk of his life driving in Malaysia.

Read more at : 25 Ways To Spot A Malaysian Driver Anywhere In The World

Sidang Media MB Kelantan Sempena Majlis Pelancaran Tabung Amanah Bencana Banjir Negeri Kelantan

Posted: 20 Jan 2015 12:55 AM PST

Majlis Pelancaran Tabung Amanah Bencana BanjirSIDANG MEDIA YAB USTAZ DATO’ MENTERI BESAR KELANTAN SEMPENA MAJLIS PELANCARAN TABUNG AMANAH BENCANA BANJIR NEGERI KELANTAN

 1. Majlis Pelancaran Tabung Amanah Bencana Banjir ini akan diadakan pada 18 Januari 2015 pada hari ahad bertempat di Hotel Royal Chulan, Kuala Lumpur. Majlis akan bermula pada jam 4.30 petang hingga 6.00 petang.
 2. Tabung Amanah Bencana Banjir ini pada asasnya telah ditubuhkan pada 29 Disember 2014 lepas dibawah subseksyen Akta Acara Kewangan 1957. Tabung ini bertujuan untuk mengumpul dana bantuan segera daripada pelbagai sumbangan kewangan seperti Kerajaan Persekutuan, Badan-Badan Berkanun, Syarikat-syarikat Swasta, NGO dan orang ramai. Hasil sumbangan ini akan digunakan bagi membantu mangsa-mangsa banjir dari sudut bantuan segera berupa makanan, pakaian dan keperluan asas harian termasuklah bagi membina rumah yang telah rosak akibat banjir.
 3. Majlis Pelancaran ini akan melibatkan semua termasuk Menteri Besar Kelantan, Timbalan Menteri Besar, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan, Pengerusi BBC, Ahli-Ahli Dewan Rakyat, pimpinan Kerajaan Negeri dan seluruh pegawai tadbir Kerajan dan kita telah menghubungi lebih daripada 100 penderma yang terdiri daripada Syarikat GLC Kerajaan Persekutuan, GLC Kerajaan Negeri, Syarikat Pelaburan dan Pelabur-Pelabur dari Kelantan, Syarikat Telekomunikasi, Pihak-Pihak Bank dan Anak-anak Syarikat Negeri Kelantan. Kita juga turut membuka kepada semua dermawan-dermawan, orang perseorangan dalam dan luar negara yang ingin berbakti dan menghulurkan derma kepada mangsa banjir Kelantan.
 4. Kita di peringkat Kerajaan Negeri telah bersetuju bahawa Menteri Besar, Timbalan Menteri Besar dan Seluruh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri akan menyumbang sebulan gaji kepada Tabung Amanah Bencana Banjir ini dan juga semua Ahli-Ahli Dewan Undangan Negeri mereka akan menyumbang sebulan elaun mereka termasuklah Ahli Dewan Rakyat dari Kelantan, Ahli Dewan Negara dan YB Dato' Speaker.
 5. Di sini, Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan pelbagai bentuk bantuan serta bekalan kepada semua mangsa-mangsa banjir di Negeri ini. Penghargaan khas kepada Kerajaan Persekutuan, Kerajaan Negeri Selangor, Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Kerajaan Negara Thailand, Agensi-Agensi Kerajaan Negeri dan Persekutuan, Pasukan Keselamatan, Tentera, Polis, Pertahanan Awam, Bomba, Rela, Pihak Hospital serta Pasukan Perubatan, Ahli-Ahli Korporat, Usahawan-Usahawan, Semua NGO, Pertubuhan-Pertubuhan Profesional, Jabatan Amal, Sukarelawan dari Palestin, Thailand, Singapura, Bangladesh, Emirates, Turki , Para Dermawan dari dalam dan luar Negeri dan juga Orang Perseorangan.
 6. Dan Kepada mana-mana pihak yang terus ingin berbakti dan menyumbang bagi pembangunan semula pasca banjir dan tidak sempat hadir bolehlah menyalurkannya ke:

TABUNG AMANAH BENCANA BANJIR NEGERI KELANTAN
Melalui akaun: Bank Islam Malaysia Berhad 03018010080024
Atas nama penerima: Tetuan Perbendaharaan Negeri Kelantan

 

USTAZ DATO’ HAJI AHMAD BIN YAKOB
Menteri Besar Kelantan

Bertarikh: 23 Rabiul Awwal 1436/14 Januari 2015

p/s : Majlis Pelancaran Tabung Amanah Bencana Banjir yang diadakan pada 18 Januari 2015 bertempat di Hotel Royal Chulan, Kuala Lumpur telah berjaya mengumpul sebanyak RM8.1 juta menerusi Tabung Amanah Bencana Banjir.